Na studii pracují architekti z 0,5 Studio

  • 21. 3. 2022

Současná pobočka karlovarského infocentra sídlí ve stavebně i kapacitně nevyhovujících prostorech v centru lázeňské zóny, a proto dojde k jejímu přestěhování, konkrétně do budovy Hlavní pošty.

Hlavní pošta se nachází na pomyslné hranici mezi lázeňskou částí navštěvovanou zejména lázeňskými hosty a správním centrem města, kde se pohybují především obyvatelé Karlových Varů. Budova Hlavní pošty i dnes slouží svému původnímu účelu, je sídlem hlavní pošty města. V interiéru i exteriéru ale došlo k řadě změn. Vnitřní uspořádání se přizpůsobovalo aktuálním potřebám a novým službám. Důsledkem toho se proměnilo i místo vstupu do budovy. Původní vstup z nárožního vydutého rizalitu byl nahrazen dvěma bočními vstupy, které oba ústí do chodeb a následně do centrální haly nebo bočních křídel budovy. Vstup z ulice Zahradní , který bude i vstupem do nového infocentra je doplněn bezbariérovou rampou. Budova je od roku 1958 památkově chráněná a nachází se v památkové rezervaci zahrnuté také pod ochranu UNESCO.​

KAM KV° připravil zadání pro zpracování architektonické studie, jejímž cílem je návrh reprezentativního interiéru infocentra a jeho venkovního předprostoru pro lázeňské město zapsané na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Preferované principy návrhu a požadavky provozovatele infocentra jsou definovány v dokumentech.

Návrh nové pobočky karlovarského infocentra zpracují architekti z 0,5 Studio. Můžete je znát třeba jako autory Edukačního centra české filharmonie v budově Rudolfina. Společně jsme se byli podívat jak v prostorech na Hlavní poště, kde by mělo do budoucna vzniknout, tak i v současném infocentru v Lázeňské ulici. Těšíme se z navázané spolupráce a o jejím průběhu budeme i dál informovat.

  • IMG_1539
  • IMG_8092
  • Zdroj: 0,5 Studio

Související projekt: